lördag 5 september 2009

090905

Satt och funderade i bilen på vägen hem från jobbet idag, och tänkte på bland de värsta sakerna som kan hända när man kör bil. Det är naturligtvis en hel radda med grejer, men något jag fastnade vid, var detta scenario:

Landsväg, en ganska öde sådan, inte många bilar per timme som passerar där, inte. (Mest för att det var just en sådan jag åkte på just då.) Av någon anledning far bilen åt helvete, jag blir fastklämd, men är vid fullt medvetande, blir inte speciellt skadad, rent fysiskt, men sitter riktigt jävla fast. Mobilen hamnar (naturligtvis) på ett sådant ställe att jag ser den, men det är en teknisk omöjlighet att nå den. Antagligen ringer den också, bara för att jävlas.

Medan jag sitter där och funderar på hur lång tid det ska ta innan någon hittar mig, varför jag inte kissade innan jag åkte, varför jag inte drack eller åt innan jag åkte, och alla andra frågor som hinner komma upp när man ändå inte har mycket annat för sig, så hakar skivjäveln upp sig. Det är dessutom ett sistahandsval i skivhögen, inget jag egentligen lyssnar på, förutom när allt annat är uttjatat.

En riktigt dålig skiva, som hakar upp sig, utan att jag kan göra något åt det, telefonen som ligger där utan att jag kan nå den. Kissblåsan som bara blir större och större. Magen som kurrar högre och högre. Men aldrig tillräckligt högt för att överrösta den usla upphakade skivan.
DET vore bland det värsta som kunde hända.

Tänkte att man kunde hitta på en sån där Dödmansgrepp som finns på diverse anordningar, fast den här skulle vara runt foten, kopplad till gaspedalen eller något, för att undvika situationer av ovan skådat slag.

1 kommentar:

Ann-Sofie sa...

Du får väl packa ett survival-kit med proviant och mobil o fästa kring magen!!!Hehe. Och ett sudoku, kanske!