måndag 1 februari 2010

Flickan och bekräftelsehoran
Jag är en sån där tjej med en kamera va. Mm, jag gillar det där med att se världen genom en lins, att hitta motiv, nya perspektiv, att få samma gamla saker att bli som nya genom att vrida, vända, trixa med vidvinkel och makro om och om igen. Samtidigt som jag inte vågar vara mer än en tjej med en kamera så bor det en liten bekräftelsehora inom mig, precis som inom dig. (Johoo, erkänn! Litegrann iallafall?...) och hon vill höra att det är så fint och vackert och kreativt och allt det där, och jag försöker kväva henne när hon tar över alltför mycket, för man ska inte tro att man är något, nej för då kan man bli märkvärdig, och det går inte för sig.

Så en dag kom frågan som bekräftelsehoran väntat på så länge:
Skulle hon kunna tänka sig att ställa upp på ett projekt, som en sån där fotograf som tar såna där bilder? Motiv och syfte är redan bestämt, allt som behövdes var en tjej med en kamera och en egen stil. Min stil.

Jag?
Har en stil?
Fotografera?
För ett syfte?

Nu, när bekräftelsehoran har chansen att sträcka på sig, dunka sig på bröstet, då är hon som bortblåst, darrandes i ett hörn.
Nejmennej, inte kan väl jag? Egen stil? Jag är ju bara en tjej med en kamera? Jag kan inte sånt där heller, det är ju såna där fotografer som pysslar med sånt?

Efter en lång betänketid (15 minuter, allt är relativt) så bestämde vi oss för att iallafall åka och prova. Inga garantier. Blir det bra så är det ju jättebra. Bilder till projektet, en enorm erfarenhet i bagaget.
Så ofantligt skitläskigt och jättekul!!

Jag vet inte vad som hände i den här svängen, men några dagar efter detta blev dessa beställda för att hänga i vardags- eller sovrum hemma hos såna där folk som är mina kompisar. KUL!
3 kommentarer:

puman sa...

Du är ju göörduktig! Känslan liksom finns där...
Skulle kunna tänka mig att se dina tavlor, verk, bilder....hm...typ på ett vernissage...=)

PÖSS

Carolina sa...

Gudars så duktig du är!! Himla vackra bilder! skulle LÄTT kunna tänka mig sånna bilder i mitt V-rum också. Fortsätt så!
(hitta hit genom Cattis blogg)

Mvh/ Carolina

Karin sa...

Tack snälla ni!!