måndag 9 februari 2009

JoSåFinEn gång lovade jag mig själv att inte bli alltför personlig i mitt bloggande. Exakt hur jag tänkte då, är lite oklart, men jag är säker på att jag har tänjt på den gränsen mer än en gång. Detta inlägg är inget undantag, och tillägnas en människa som har haft, och har, stor betydelse för mig.
Hon är delvis en jag ser upp till, och skulle vilja vara mer som.

En dag bestämde hon sig för att hon behövde en förändring i sitt liv, en stor förändring. Istället för att åka till IKEA och köpa nya gardiner eller soffkuddar, sa hon upp lägenhet, el och telefon och drog till Danmark, redo att se det som en språngbräda till USA eller Indien. (En stund senare kom hon på att det kanske var en soffkudde som saknades, och flyttade hem igen. Men hon provade iallafall, det är poängen.)
Sånt imponerar mig:
Att verkligen passa på att leva ut sina drömmar och mål, istället för att bara trampa runt på samma fläck, och undra varför man inte kommer någonvart, utan att vara beredd att bidra med någon form av ansträngning till rörelse framåt.

Vi ses inte speciellt ofta, men när vi väl gör det, är det som att tiden har stått still, och allt tar vid där vi senast slutade.
Hon har ett enormt sinne för humor, är allt från djup, klok och intelligent till flummigt korkad.
Hon har en åsikt om det mesta och vågar stå upp för den, även i lägen där andra hade valt att vända kappan efter vinden. Detta förstärker ytterligare intrycket av att hon är en vän att lita på, och räkna med.

Nu ser jag fram emot våren och sommaren, då ska vi ha picknick i parkerna, göra roadtrips på vägar ingen visste fanns och låta varma kvällar dränkas i kopiösa mängder rödvin.4 kommentarer:

Jenny F sa...

HON ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ MIIIIIIIIIINNNN!!!!

;-)

Karin sa...

Hahaha, CATFIGHT!!!!

puman sa...

Ja ...jag är mållös....

TACK!!

Cattis sa...

Blir det catfight så ska jag vara med, jag ska nämligen ha en del av den tjejen också :)