torsdag 19 februari 2009

Plötslig gjutjärnsdöd

Det verkar som att jag har dödat igen.. Den här gången var det gjutjärnsgrytan som stod offer för min killer instinct; Mitt bekräftelsebehov var ganska stort, och för att få det tillfredsställt tänkte jag förbereda mat till kvällen, då jag jobbar och Han är ensam med barnen.
Jovars, började hacka lök, hugga köttfärs i molekyler för att slutligen låta dessa förenas i något som kunde ha blivit en lite god köttfärssås.

Det blev det inte. Det blev hemskt. Riktigt hemskt.
Det var som att hela munnen blev magnetisk när jag provsmakade en sked, fyfan vilken metallsmak!! Så har det aldrig blivit förr, varför nu?
Jag drog mig till minnes, att sist jag använt grythelvetet så såg den så torr ut. Jättetorr. Den fick då en omgång olja av mig, för att bli sådär bra som bara en gjutjärnsgryta är, igen. Något måste ha gått fel där, för den ser bra ut, det gör den. Men denna lukt och smak!!
Så mycket för att vara lite hjälpsam, nu är ett halvkilo köttfärs åt skogen, och mina löktårar gråtna utan anledning.

Ska googla skötselråd nu.

Edit:
Nu har jag googlat mig fram till Skeppshults skötselråd och funnit att jag glömde hetta upp skiten efter inoljning, en tydligen ganska viktig del av processen. Nu är det oljat, uppvärmt och avtorkat enligt konstens alla regler, och vi kan andas ut igen. Eller ja... Jag kan andas ut, för jag äter "pedagogisk måltid" på jobbet, familjen däremot, blir utan middag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha ha!!!

Betyder det att du fixar till min gamla stekpanna nu när du vet hur de ska tass? :P

Frippe

Helen sa...

Du glömde ett moment till. Man ska först koka upp vatten i pannan för att öppna porerna i grytan ( hmm dom har tydligen det också ), sedan olja in, torka av och hetta upp. Har du fattat !!! Nu kan du göra om allt och sedan blir den som ny

Karin sa...

Frippe: Mina kunskaper var tydligen inte tillräckliga...

Helen: Vafan, den är ju mer krävande i sin omvårdnad än vad jag är!! Men okej då, gör om och gör rätt...