tisdag 28 april 2009

Huliganerna.

Är hemma med de två huliganerna, och kan inte låta bli att förundras och imponeras av dom.

Den ena är eftertänksam, har massor av tankar, en del som en 6-åring egentligen inte ens ska behöva ha. Han ser konsekvenserna av sitt handlande, kan räkna ut följderna av potentiella beteenden och skeden. Teckningarna han ritar är detaljrika, och har ofta en handling som han sedan berättar som en historia och han kan sitta stilla hur länge som helst med pyssel och måleri utan att tröttna.

Den andra i duon är den impulsiva, den som gör utan att reflektera eller tänka efter. Han är envis och uthållig i det han företar sig, och inte rädd för att hugga i. Han hjälper gärna till när det kommer till att byta däck eller skruva ihop en hylla, och deppar inte ihop om han skulle misslyckas. Han å andra sidan, får knappt till en streckgubbe på papper, för att han helt enkelt avskyr att sitta stilla. Det måste röra sig, hända något, annars blir han uttråkad och tar saken i egna händer.

De här två människorna kompletterar ju naturligtvis varandra väldigt bra, ibland för bra. Den ena tänker, och den andra gör, ibland saker som är mindre uppskattat av deras föräldrar, men jag kan ändå inte låta bli att bli lite imponerad av deras samarbete, även de gånger det innefattar en djup ursäkt från min sida när räddningstjänsten ringer upp och undrar om det stämmer att det brinner på den här adressen, när två pojkar har slagit sina handlingar samman och ringt.

1 kommentar:

Cattis sa...

OH NO !!!

Pinsamt värre.
En kunskap som är bra att ha men som man får hoppas att de aldrig kommer behöva utnyttja.