torsdag 25 juni 2009

Dagboksinlägg.

Det allt högre ekot i kylen i kombination med en lite torftig frukost påminde mig om att det inte går att hålla på det längre. Det är dax nu. Dax att åka och handla, trots den klarblå himlen som skvallrade om att det här kommer att bli en i raden av dagar med sommarvärme. Lika bra att få det överstökat på en gång, tänkte jag, och stuvade in mig själv och barnen i bilen för att styra kosan mot närmaste stormarknad. Väl framme tog det inte mer än fem minuter innan barnen hade hittat något för dem alldeles livsnödvändigt: Cyklop med tillhörande snorkel. Jamen, okej då, ta var sitt. Förhoppningen är ju ändå att vi kommer att tillbringa många timmar vid sjön, så varför inte.

I bilen på vägen hem skulle naturligtvis de nya prylarna testas, vilket gjorde att hela hemresan lät som tagen ur en random Star-Warsfilm. Till en början högt väsande, för att mot slutet av färden övergå till ett mer gurglande ljud från baksätet, allteftersom snorklarna fylldes av slem och saliv.

På stranden sprang de runt i sina cyklop längs strandkanten och liknade mest tre aliens. Att använda det på rätt sätt? Med huvudet under vattnet? Nej, då blir vi ju blöta i håret!
Samtidigt kämpade ett annat barn febrilt för att försöka ta sig ner och undersöka vad som fanns under vattnet, bakom sina simglasögon. Det gick inte jättebra, eftersom föräldrarna tänkte "säkerheten i första hand" och stoppade på kraken den ena flytanordningen efter den andra.

Inga kommentarer: