onsdag 10 juni 2009

..och en doft av kaprifol...

Knappt hade kaprifolerna kommit ner i jorden, så fick jag den på hjärnan. Sången. Sången från barnprogrammet. Kommer ni ihåg Hajk? Bengt Alsterlind? Tjipp Tjipp, ni vet?
Varje morgon den sommaren stod barnen och Sven-Ingvars-mannen där, med gitarren i högsta hugg och mungiporna upp till öronen och sjöng den där sången sommar och sol [...]doft av kaprifol[...]. Den har etsat sig fast i huvudet och vägrar släppa och jag tror jag blir knasig för det ska ju vara en bra sak att ha en lummig lund av växter men det är det inte om det ska fortsätta så här, så jag gör som jag brukar: Jag lämnar det till er och springer sedan ifrån det.

Jag gillade aldrig det programmet riktigt. Det var alldeles för klämkäckt för min smak, men ändå satt jag där varje morgon... Antagligen för att jag inte fick åka till någon kompis innan det var slut.
Kommer ni ihåg den där gången han gjorde en skål av en LP-skiva? Haha, så många barn det var som hade utegångsförbud veckan efter det...
Han sa säkert att man skulle fråga en vuxen innan, men vilket barn gör det? "Nu ska vi göra något jättekul som kan vara liiite förbjudet, så fråga mamma eller pappa först." Skulle inte tro det.
Kan tänka mig föräldrarnas reaktion när de kom upp yrvakna och barnet stolt visar att de gjort en skål av den där Elvisskivan som bara gjordes i ett fåtal exemplar.

5 kommentarer:

Anna.P sa...

Haha.....Tyckte inte heller om Hajk.....sen den där hunden i början som sprang upp å satt sig framför tv:n...Hundar kan ju inte glo på tv...hallo!!

Cattis sa...

Jag gillade en sak med Hajk och det var den lilla tecknade serien med Goliat på typ 5 minuter.
Nej, tacka vet jag...jaa...har det gjorts någon bra sommarlovsmorgon ?

Jag minns mest de som gick på julloven, där de visade serier som "Narnia" och "Lånarna". Det var grejer det.

Karin sa...

Jaa, Narnia... Jag satt som klistrad varje morgon!
Kommer inte ihåg någon sommarlovsmorgon som jag fastnat för direkt.. Han jag bor med, som var med när de uppfann hjulet, säger att Trazan och Banarne var fina grejer.

Anna.P sa...

Jag tyckte tippen var bra....Sen innan sommarlovsmorgon börja så var det alltid en berättelse de körde i några delar. Då vet ni när man bara såg klockan på tv:en.....kommer ni ihåg.

Karin sa...

Den berättelsen kommer inte jag ihåg...