söndag 14 december 2008

Biografi

Efter att ha spenderat större delen av helgen på jobbet, så har den lilla del av min hjärna som fortfarande fungerar, börjat tänka konstigt. Eller kanske bara annorlunda, jag vet inte.
Hypokondrikern ändrade bana iallafall, och gick från reumatismen till demensen. Japp, jag kom på att en vacker dag kanske jag sitter med ett papper framför mig, i vilket det står bekräftat att jag lider av Alzheimers eller något liknande.
(Mitt jobb är alltså att ta hand om demenssjuka på ett boende.)

Plötsligt kom jag på att jag måste skriva ner mitt liv på papper, jodå, för jag ska minsann ha full koll in i det sista.
Rosa, gula, gröna och röda post-it-lappar kommer att pryda hela mitt hus, lägenhet eller vart jag nu kan befinna mig när den tiden kommer, om den kommer. På dom ska det stå vad jag ska göra, kolla, komma ihåg, inte göra, och så vidare. Bland annat kommer det stå en hänvisning till denna biografi jag är i full färd med att knåpa ihop.

Problemet just nu är bara att jag inte minns speciellt mycket av mitt liv.. Och det jag minns är inte värt att minnas, tycker jag just nu iallafall.
Det kommer nog bli en ganska tunn historia;

"Mamma och pappa byggde ett hus, jag föddes. Vi var lyckliga i några år, sen gick allt åt helvete, sen blev det bra, fast på olika håll. Slut."

Kanske ska lägga min energi på något vettigare istället. Uppfostra mina barn kan ju vara en början...

-Tove säger att jag inte får ha hennes pennor! Nu ska jag peta henne i ögat.

3 kommentarer:

emil sa...

nu begriper jag postit lapparna:P
skön design, mjuk att läsa:)
Kram

Karin sa...

haha, vad bra..=)
tack, jag gillar den också.
kram!

Jennie sa...

Jaha nu förstår jag ditt post it lapp skrivande:)